Ciasto biszkoptowo-kawowe

Agnieszka
Ciasta
09.03.2017 12:06
Ciasto biszkoptowo-kawowe

Składniki na biszkopt: - 6 jajek - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 500 g serka waniliowego - 1 kostka masła - 2 łyżki cukru pudru - 1/2 opakowania mleka w proszku - 2 łyżki żelatyny - 1 1/2 paczki biszkoptów okrągłych - 7 łyżek cappuccino - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 2 łyżki żelatyny - Przełożenie ciasta: biszkopt - masa - biszkopty nasączone kawą - masa - biszkopty nasączone kawą - masa - starta czekolada - Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy serek waniliowy, mleko w proszku oraz rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej i dodać do kawy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/03/ciasto-kawowo-biszkoptowe.html