Drukuj Zdrowe rafaello z kaszy jaglanej ok. 30 kuleczek Składniki 100 g kaszy jaglanej 1 łyżka oleju kokosowego 5 łyżek erytrolu/ksylitolu lub cukru 5 łyżek płatków jaglanych 2 łyżki mąki kokosowej mąka kokosowa do obtoczenia kuleczek Przygotowanie Kaszę jaglaną upraż na suchej patelni. 30 balls 100 g millet 1 tablespoon of coconut oil 5 tablespoons erytrol / xylitol or sugar 5 tablespoons of millet flakes 2 tablespoons coconut flour coconut flour to the roundness of the balls Roast millet on dry pan. Pomysł na zdrowe rafaello z kaszy jaglanej pojawił się, gdy musiałam zrobić coś słodkiego dla znajomych, a nie bardzo miałam na to czas. Ich słodycz dopasuj do swoich preferencji – po prostu spróbuj masę przed formowaniem kuleczek – nie martw się, nie zatrujesz się, nie ma tu czym. Oczywiście też możesz w tym czasie poleżeć, ale radzę na kanapie, nie w lodówce ;) Te trufle nie są bardzo słodkie. Trufle z kaszy jaglanej robię bardzo często i nawet osoby, które twierdzą, że nie lubią kaszy, zajadają się truflami. No dobra, nie jest to deser, który jest gotowy po 5 minutach, ale nie wymaga Twojego zaangażowania ani żadnych umiejętności kulinarnych. Rafaello z kaszy jaglanej oprócz tego, że jest przepyszne, ma jeszcze jedną zaletę – robi się je naprawdę szybko. Ponieważ tak jak już wspomniałam trufle z kaszy jaglanej robię często, to może zainteresują Cię także inne przepisy na trufle jaglane: Spróbuj zdrowe rafaello z kaszy jaglanej, które zrobisz w tzw. międzyczasie. Put millet into boiling water (2.5 times more water than millet) and cook 12 minutes. Musi odleżeć swoje w lodówce, ale Ty nie jesteś do tego leżenia potrzebna.