Bigos jarski

Anna
Obiad
06.03.2017 18:44
Bigos jarski

Składniki: - ok 1 kg kiszonej kapusty - 1 cebula - 1 pietruszka - kawałek selera - 2 marchewki - 10-12 sztuk suszonych śliwek - przecier pomidorowy ok 2 łyżki - pieprz ziołowy,majeranek,czosnek,kminek,chili bądź ostra papryka - liść laurowy,ziele angielskie Kiszoną kapustę włożyć do większego garnka,podlać niewielką ilością wody i dusić na małym ogniu. Warzywa obrać,pokroić w słupki bądź zetrzeć na tarce o dużych oczkach - dodać do garnka razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Rok temu w czasie postu wytrwałam 2 tygodnie na diecie dr Dąbrowskiej - właściwie to post,który ma nam pomóc pozbyć się zbędnych toksyn. Pod koniec przyprawić pieprzem,papryką,kminkiem,czosnkiem,majerankiem i dodać przecier - wszystko dobrze wymieszać,dusić jeszcze chwilkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/03/bigos-jarski.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna