Składniki Ciasto 70 g roztopionego masła 300 ml letniego mleka 8 g suszonych drożdży 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka kardamonu mielonego 500 g mąki pszennej Do miski przesiać mąkę, wsypać drożdże, kardamon, sól cukier i wymieszać. Masa budyniowa 250 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżki cukru waniliowego Żóltka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać mąkę i wymieszać, a następnie wlać do mleka i zagotować. Lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki mleka wiórki kokosowe Cukier puder utrzeć z mlekiem. (około 10-15 minut) w każdej bułce zrobić kciukiem dołek na dwa palce szeroki. Po wyrośnięciu uformować z ciasta wałek i podzielić na 12 równych części. Z każdego kawałka uformować kulkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Są pyszne dzięki temu, że do ciasta dodajemy kardamon, a całość uzupełnia krem budyniowy i kokos. Wlać mleko, roztopione masło i wymieszać drewnianą łyżką, a następnie wyrobić ciasto ręcznie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 15 minut. Nakryć bawełnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.