Gofry budyniowe – Składniki: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka mleka 2 jajka szczypta soli 3 łyżki cukru zwykłego 1 opak. opcjonalnie: bita śmietana, owoce (u nas banany) *szklanka = 250ml Gofry budyniowe – Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. cukru wanilinowego 3 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opak. Gofry budyniowe to zachcianka mojego Męża, który od czasu powstania naleśników budyniowych (zobacz przepis), najchętniej dodawałby budyń do wszystkiego ;) Upieczone gofry budyniowe podać np. z bitą śmietaną i owocami (szczególnie polecamy banany). Czekoladowe gofry budyniowe idealnie smakują z bitą śmietaną i bananami :)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kulinarneprzeboje.pl/2017/03/05/gofry-budyniowe/