Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami (wegańskie)

Patrycja
Obiad
05.10.2017 10:00
Kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami (wegańskie)

Składniki: kasza jaglana 0,5 szklanki, woda 1,5 szklanki, pieczarki 200 g, papryka słodka, kurkuma, majeranek, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, mąka pszenna 1 łyżka, bułka tarta do obtoczenia, Sposób przygotowania: Kaszę zalewamy gorącą wodą i stawiamy na palnik. Gdy kasza ostygnie to dodajemy mąkę, mieszamy, jeśli masa jest zbyt sucha to dodajemy trochę wody. Następnie formujemy kotlety i obtaczamy je z każdej ze stron w bułce tartej. Na rozgrzany olej kładziemy kotlety i smażymy aż będą rumiane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/10/kotlety-z-kaszy-jaglanej-z-pieczarkami.html