Składniki: Sposób przygotowania: - 1,20 dag kiełbasy śląskiej - 0,5 kg pieczarek - 6-8 ogórków kiszonych - 2 garście moreli - 2 garście suszonych ślwek - garść rodzynek - 2 cebule - 2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia Cebulę obieramy z łupin i kroimy w cienkie piórka. Bardzo lubię połączenie wędzonej kiełbasy i suszonych śliwek jak w tym przepisie , więc danie to bardzo przypadło mi do gustu. W tym czasie pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Morele i śliwki kroimy w paseczki (można też wrzucić w całości). Danie pięknie prezentowało się na stole a smak był zaskakujący, ponieważ czegoś takiego jeszcze nie jadłam. Kiełbasa przygotowana w ten sposób idealnie nada się zarówno na obiad . Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Ogórki kiszone także kroimy w plasterki. Może być także bardzo ciekawą propozycją na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy . Do garnka (najlepiej z grubym dnem) wkładamy kiełbasę, cebulę z pieczarkami.