Kalafiorowa z kaszą jaglaną

Basia
Zupy
27.06.2017 9:42
Kalafiorowa z kaszą jaglaną

Składniki: Sposób przygotowania: - 50 dag piersi z kurczaka - 50 dag kalafiora - 10 dag kaszy jaglanej (ok. 1/2 szklanki) - włoszczyzna - 3-4 ząbki czosnku - 1 duża cebula - 2-3 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem - 150 ml jogurtu naturalnego (można zastąpić śmietaną) - 1 łyżka oliwy z oliwek - ostra papryka - sól, pieprz Kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę. Nie ma to jak wrzucić wszystko co popadnie do jednego gara i czekać aż obiad zrobi się sam. Do wywaru dokładamy kalafior, zawartość patelni i mrożony groszek z marchewką. Zupę kalafiorową od lat zawsze robiłam z ziemniakami. Smażymy przez ok. 2 minuty. Dodatek kaszy jaglanej sprawia, że zupa nabiera oryginalności. Gotujemy do czasu aż kasza i warzywa staną się miękkie. . Włoszczyznę wyciągamy z wywaru. W tygodniu zupy królują u mnie niemal codziennie. Gotujemy przez ok. 30 minut. Ilość porcji: 4-5 Czas przygotowania: 1,30 h

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/06/zupa-kalafiorowa-z-kasza-jaglana.html