Kremówka kardynalska

Anna
Ciasta
12.06.2016 11:08
Kremówka kardynalska

- 4 żółtka - 2 jajka - 50 g cukru - 80 g mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 białka - 50 g cukru - szczypta cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 500 ml śmietany 36% - 1 łyżeczka kawy cappuccino lun kawy rozpuszczalnej ( niekoniecznie) - 1 łyżka cukru pudru - śmietan fix - dżem z czarnej porzeczki - ulubione owoce Beza: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Układamy jeden kawałek na półmisku,smarujemy od strony bezy 1/3 dżemu,następnie 2-3 łyżki bitej śmietany,na to pokrojone na części truskawki. Ciasto upiec w formie 23x33cm,wylać najpierw ciasto biszkoptowe,na to bezę,piec ok 25-30 min w 160 st C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/06/kremowka-kardynalska.html