Sernik malinowy SERNIK Z JAGODAMI PRZYGOTOWANIE: 2h + chłodzenie ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI: – 180 g ciastek kruchych czekoladowych – 60 g masła roztopionego – 750 g twarogu zmielonego do serników – 1 szklanka śmietany kremówki 30% lub 36% – 3 duże jajka – pół szklanki cukru pudru – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 1 łyżka mąki pszennej – 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii – 350 g jagód świeżych lub mrożonych – 3 czubate łyżki cukru – 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody PRZYGOTOWANIE: Ciastka i masło wrzućcie do blendera i zmiksujcie do otrzymania jednolitej masy. A jeśli lubicie pyszne letnie ciasta z owocami, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem sernik z brzoskwiniami blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami Sernik należy włożyć do większego naczynia lub głębokiej blachy, a następie napełnić większe naczynie wodą, tak aby sięgała do połowy wysokości formy z sernikiem. Wyjmijcie formę z lodówki i owińcie ją z zewnątrz folią aluminiową dość ściśle. Ciasto będzie pieczone w kąpieli wodnej, a foremka z odczepianym dnem mogłaby wpuścić nieco wody. Tak przygotowaną masę serową wlać do formy a następie zrobić kilka kleksów z przygotowanej frużeliny jagodowej. Ten sernik najlepiej upiec dnień wcześniej, wtedy ma czas się schłodzić w lodówce i nabrać odpowiedniej konsystencji. Ma wyglądać jak mokry piasek na plaży 🙂 Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóżcie papierem do pieczenia, jednak jedynie na samym dnie. Następnie dodajcie 1 czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie wody. Na papier do pieczenia w tortownicy wyłóżcie ciasteczka i ugniećcie aby dno było równe i zwarte. Sernik z porzeczkami