Delikatny i słodki tort, czyli smaczna propozycja na Walentynki 8 jajek 1 i 1/2 szklanka cukru cukier waniliowy 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mleka w proszku aromat waniliowy lub śmietankowy 230 g miękkiego masła lub margaryny 3 łyżki kakao 1/5 szklanki wódki 1/5 szklanki wody czerwona polewa Żółtka oddzielamy od białek. Masło na masę ucieramy z cukrem, mlekiem w proszku i aromatem na jednolita masę. Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do przygotowanego ciasta, całość delikatnie mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Blaty przekładamy masą oraz smarujemy boki ciasta, które obsypujemy pokruszonymi resztkami ciasta wymieszanymi z kakao.