Makaron carbonara

Makarony
20.08.2018 16:55
Makaron carbonara

Polecam Ci także inne przepisy: – zielone pesto – pesto z rukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami SPAGHETTI CARBONARA Ilość porcji: 2 Przygotowanie: około 20 minut SKŁADNIKI: – 200 g makaronu spaghetti lub innego – 2 jajka – 100 g boczku wedzonego – 2 ząbki czosnku – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – 30 g sera Parmezan lub Grana Padano – sól i świeżo zmielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ma moim blogu znajdziesz już makaron alla carbonara z dodatkiem śmietany, tym razem mam jednak najbardziej klasyczny przepis na pyszną carbonarę, gdzie w sosie nie ma odrobiny śmietany a jedynie jajko. Następnie dodaj na patelnię ugotowany makaron, wymieszaj z boczkiem i wyłącz płomień pod patelnią. Kiedy patelnia już nieco przestygnie wlej jajka z serem i szybko wymieszaj. Makaron przełóż na talerze, posyp pozostałym parmezanem i od razu podawaj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/makaron-carbonara/