Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad!

Helka
Obiad
10.02.2017 17:24
Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad!

Z takich szybkich propozycji obiadowych może przypadnie Wam również do gustu: Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym lub Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut Tortellini w sosie szpinakowym – Składniki: - 450g mrożonego szpinaku (liście) - 1 łyżka oleju rzepakowego - 2 ząbki czosnku - 200ml bulionu warzynego lub drobiowego (rosołu) - 250g mascarpone - 250g tortellini ze szpinakiem i ricottą - sól, pieprz do smaku Tortellini w sosie szpinakowym – Wykonanie: - Tortellini ugotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu (najlepiej żeby było ugotowane al dente). Z takich szybkich propozycji obiadowych może przypadnie Wam również do gustu: Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym lub Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut Tortellini w sosie szpinakowym – szybki obiad! Gdy nadmiar płynów nieco odparuje dodać ugotowany makaron tortellini, wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneprzeboje.pl/2017/02/08/tortellini-w-sosie-szpinakowym-szybki-obiad/