Składniki: 200 g piersi z indyka 150 g mrożonej marchewki z groszkiem 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 1 cebula pół łyżeczki harissy (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki przyprawy tikka masala (garam masala, curry lub podobne) sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Indyka kroimy w średnią kostkę, przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, odstawiamy na 30 minut (można też na tym etapie doprawić go tikka masala, nie dodając już na końcu gotowej potrawy). Po tym czasie, rozgrzewamy olej i wrzucamy na patelnię cebulę pokrojoną w kostkę, smażymy 2 minuty. Do indyka dorzucamy mrożone warzywa, smażymy na średnim ogniu do miękkości warzyw (potrwa to jakieś 5 minut). U mnie było napisane 15 minut, więc standardowo gotowałam 10 – była al dente, tak jak lubię. Jeżeli tak jak ja, lubicie ułatwiać sobie życie, zacznijcie robić takie potrawy do pracy.