Czas przygotowania: 20 minut Składniki: - 100 g schabu - 1000 bulionu - 1 marchewka - 2 grzybki mun - garść pędów bambusa - garść kiełków sojowych - 1 jajko - szczypiorek - opcjonalnie kolendra meksykańska (thai parsley) - 2 łyżki jasnego sosy sojowego - 2 łyżki octu ryżowego - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - sos chili - sól - pieprz Wykonanie: Grzybki zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 15 minut. Zupa ostro-kwaśna Po ostatniej kulinarnej wyprawie do Wólki Kosowskiej i spożywczych zakupach tam poczynionych nie mogło być inaczej: w mojej kuchni zapanował orientalny klimat. Schab kroimy w cienkie paski, a marchewkę w słupki. Po tym czasie odlewamy wodę, a grzybki kroimy w cienkie paski. W miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, mąkę, chili i przyprawy. Doprawcie ją według Waszego gustu i smaku, powinna być zdecydowanie kwaśna i pikantna, Smacznego !