Składniki Ciasto - 6 żółtek - 150 g margaryny - 190 g mąki tortowej - 100 g cukru - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 6 białek - 250 g drobnego cukru - 100 g płatków migdałowych - 750 ml śmietany kremówki 30% - 3 śmietanexy - 2 łyżeczki cukru pudru - 600 g mrożonych malin - 2 galaretki malinowe Ciasto Żółtka miksujemy z cukrem i miękkim masłem. Warstwy - ciasto z bezą - połowa śmietany - owoce z galaretką - połowa śmietany - ciasto z bezą (beza powinna znajdować się u góry) Smacznego ! Ubijamy śmietanę przez kilkanaście sekund, a następnie dodajemy śmietanexy wymieszane z cukrem i ubijamy na sztywno. Ja przygotowuję bezę w 2 partiach osobno na każdy blat. Rozsmarowujemy ciasto cienką warstwą na dwóch formach wyłożonych papierem do pieczenia.