Składniki Ilość: ok. 15 placuszków twarogowych 250 g twarogu (użyłam półtłustego ale myślę, że sprawdzi się też chudy) 3 jajka 3 łyżki płatków owsianych górskich 2 - 3 łyżki ksylitolu szczypta soli olej kokosowy do smażenia dodatki: owoce, jogurt, rozpuszczona czekolada, dżem, cukier puder Przygotowanie Na początku w misie blendera zmielić na mąkę płatki owsiane. Jeśli zrobicie, to koniecznie podzielcie się opinią oraz zdjęciem, publikując je tutaj, na Instagramie lub przesyłając mi je na maila :) Świetnie sprawdzą się na śniadanie w leniwe dni lub jako drugie śniadanie na wynos do pracy. Starałam się by była to zdrowa wersja, więc zamiast zwykłego cukru użyłam ksylitolu, a zamiast mąki pszennej zmielone na mąkę płatki owsiane. Formować na niej malutkie placuszki, biorąc jedną łyżkę masy na jeden placek. Smażyć z obu stron na małym ogniu, bo szybko się rumienią. Dodać twaróg rozgnieciony uprzednio widelcem oraz zmielone na mąkę płatki owsiane. W osobnej misce miksować żółtka z ksylitolem do momentu aż zrobią się one jasne i puszyste.