MUFFINKI JAGLANE

Magdalena
Przekąski
29.01.2017 23:26
MUFFINKI JAGLANE

😉 Składniki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1/2 kostki rosołowej 1 czerwona cebula ok. 200 g kiełbasy drobiowej natka pietruszki ok. 200 g marchewki z groszkiem (mrożonej) 5 jajek 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka mielona olej do smażenia Wykonanie: Kaszę jaglaną płukamy kilkakrotnie pod zimną wodą, następnie zalewamy gorącą wodą i odcedzamy. Kto jeszcze nie jest przekonany do kaszy jaglanej zapraszam do spróbowania muffinek jaglanych z warzywami i kiełbaską, a na pewno zmieni o niej zdanie Gotujemy w 2 szklankach wody razem z kostką rosołową do momentu, aż cała woda zostanie wchłonięta przez kaszę. Można z niej wyczarować smakołyki wytrawne lub na słodko. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu i ma właściwości antywirusowe oraz zasadotwórcze - odkwasza nasz organizm. Kasza jaglana to najzdrowsza z kasz, a do tego jest smaczna i tania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/01/muffinki-jaglane.html