Składniki: Sposób przygotowania: - 1 kg mielonego mięsa (najlepiej wołowe) - 2 puszki pomidorów - 1 duża cebula - puszka kukurydzy - 1 papryka czerwona - 1 papryka żółta - puszka czerwonej fasoli - 3 ząbki czosnku - szklanka bulionu - sól, pieprz - słodka papryka - chilli - olej do smażenia Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Chili con carne ma w sobie to co najbardziej lubię: mięso mielone , paprykę i słodką kukurydzę . Danie jednak jest jednak tak syte, że ja je podaję z kromką chleba. To znane meksykańskie danie często gości u mnie na stole w sezonie zimowym. Czosnek pozbawiamy łupin i kroimy w cienkie plasterki. To chyba jedna z najbardziej uwielbianych przeze mnie potraw. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i pokrojone pomidory. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 1,5 h Chili con carne można podać z ryżem.