2 filety dowolnej ryby – u mnie mintaj Przyprawa do ryby lub ulubione zioła Pieprz cytrynowy 1 łyżka oleju Sos: 400 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki jogurtu naturalnego (opcjonalnie śmietana) 3 łyżki serka śmietankowego o smaku czosnku (u mnie Twój smak) 1 łyżeczka oleju Następnie wyłożyć w formie i piec ok 15-20 minut (w zależności od grubości) w temperaturze 180 stopni pod przykryciem. - Na talerz wyłożyć sos szpinakowy, a na to ułożyć pieczoną rybę (możecie także rybkę usmażyć w panierce lub bez). W sumie nie pamiętam kiedy podawałam ją ostatni raz w tradycyjnej formie, czyli panierowanej. Odkąd jakiś czas temu polubiłam się z rybami występują one w mojej kuchni dość często. W swoich przepisach raczej stawiam na jej duszenie lub pieczenie. Rybę obsypać z obu stron przyprawą do ryby lub ulubionymi ziołami i pieprzem cytrynowym. W ten sposób rybę zdarza mi się przyrządzać dość często.