Składniki: 2 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżki octu winnego 4 rozdrobnione ząbki czosnku 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka papryki ostrej wędzonej 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso. Przepis, w którym w roli głównej będzie właśnie to mięcho, wrzucę jutro. Jeżeli posiadacie w domu lub będziecie posiadać zgraję mięsożerców, ten przepis jest właśnie dla Was. Ostatnie 30 minut można piec bez przykrycia (w nieco wyższej temperaturze), wtedy się ładnie przyrumieni. Pulled pork to wieprzowina bardzo długo pieczona w niskiej temperaturze. Ja z wygody, piekę mięso w nocy.