Carpaccio z buraka

Sałatki
22.01.2017 13:14
Carpaccio z buraka

Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – falafel – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka gyros – koktajl oczyszczający z buraka – frytki z batatów – zupa krem z buraczków – sałatka z kolorowych buraków – zakwas z buraków na barszcz – sałatka z pieczonymi buraczkami – carpaccio z polędwicy – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie carpaccio z buraka Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 20 minut + przygotowanie buraków Składniki: – 2 średniej wielkości buraki pieczone lub gotowane – 100 g sera koziego (proponuję użycie miękkiej wersji sera) – kilka listków świeżej kolendry – ew kilka plasterków mniej ostrego chilli (jeśli macie w domu bardzo ostrą wersję proponuję pominąć bo za bardzo zdominuje smak) – kilka kropel oliwy z oliwek (możecie też użyć oliwy smakowej np chilli lub ziołowej) – ew kilka kropel balsamico Przygotowanie: Buraczki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na talerzu. Zapraszam, zerknijcie choćby na przepis a carpaccio z polędwicy, które podałam z bagietką czosnkową z serem feta. Móżcie go zrobić z użyciem buraka pieczonego – tak rekomenduję, lub buraka gotowanego. Warto zajrzeć dla samego przepisu na bagietkę 🙂 Dziś mam dla Was jednak przepis bezmięsny, z buraka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/carpaccio-z-buraka/