Omlet ze szpinakiem, jarmużem, awokado i kukurydzą

Dominika

Śniadania

16.01.2017 19:11

Omlet ze szpinakiem, jarmużem, awokado i kukurydzą

Składniki Ilość: 1 porcja 2 jajka mała garść szpinaku mała garść jarmużu 1/2 awokado 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 łyżka soku z cytryny trochę sosu sojowego olej do smażenia sól, pieprz do smaku Przygotowanie Do kubka rozbić dwa jajka, dodać sól oraz pieprz i wymieszać. Już jakiś czas nie było na blogu przepisu na żadne śniadanie, toteż dziś przychodzę z przepisem na prosty, tradycyjny omlet, ale z fajnymi dodatkami. Omlet przełożyć na talerz i na jego połowę wyłożyć szpinak z jarmużem, plasterki awokado oraz kukurydzę. Proste śniadanie, które całkiem dobrze się prezentuje ;) A do tego robi się je bardzo szybko, więc nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić je nawet rano przed wyjściem do pracy. Na małej patelni rozgrzać trochę oleju i wylać na nią jajka.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/omlet-ze-szpinakiem-jarmuzem-awokado-i-kukurydza/