Składniki: Sposób przygotowania: - 1 kg czerwonej kapusty - 2 garście żurawiny - 1 duża cebula - 3 kwaśne jabłka - 1/2 szklanki czerwone wina - 4 łyżki octu - 4 łyżeczki cukru - sól, pieprz - 2 łyżki smalcu Jabłka obieramy ze skórki. To okres, kiedy rezygnuję z lekkich surówek a na moim stole często gości czerwona kapusta duszona z żurawiną. Dusimy pod przykryciem przez ok. 0,45-1 h. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1,30 h W sezonie zimowym niełatwo o smaczne świeże warzywa. Idealnie komponuje się także z mięsem kaczki . Smażymy na smalcu do czasu aż zmiękną. Koszt przygotowania: ok. 5 zł
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/01/czerwona-kapusta-duszona-z-zurawina.html