Krewetki z salą pomidorową Krewetki 250 g krewetek 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 ostrej papryczki 1 ząbek czosnku masło 2 duże pomidory 1/2 ostrej papryczki 1 mała cebula 1 ząbek czosnku sok z 1/2 limonki sól. Krewetki z salsą pomidorową, czy jak kto woli koktajl z krewetek to błyskawiczne danie-przystawka, które zadowoli każdego krewetkożercę. Papryczkę bardzo drobno siekam i razem z sokiem z limonki dodaję do reszty składników. Chwilę przesmażam i wrzucam oczyszczone krewetki i smażę po około minutę z każdej strony. Do szerokich kieliszków przekładam po 2 łyżki salsy pomidorowej, a na brzegu zawieszam krewetki. Na patelni rozgrzewam masło, dodaję pokrojone w plasterki czosnek i papryczkę.