Piernik z bakaliami i lukrem

Małgorzata
Boże Narodzenie
10.01.2017 10:13
Piernik z bakaliami i lukrem

Składniki 250 g mąki 250 g miodu 100 g cukru 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masła 1 szkl bakalii (rodzynki, orzechy, migdały, żurawina, skórka pomarańczowa) 2 łyżki przyprawy do piernika lukier 3 łyżki mleka ok. 1 szkl cukru pudru 1 łyżka soku z pomarańczy 1. 2. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę. 4. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Dodajemy przestudzony mód z masłem, przyprawę do piernika oraz bakalie. 5. Przekładamy je do dwóch małych keksówek i pieczemy około 5 minut w 180 stopniach. 3. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. 7. Pod koniec wlewamy sok z pomarańczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/01/09/piernik-z-bakaliami-i-lukrem/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook