Składniki: - 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka - 1 duży por - 2 szklanki śmietany kremówki - 2 słoiczki musztardy francuskiej marynata - 4 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego - 2 ząbki czosnku - płaska łyżeczka soli Przepisów na wykorzystanie piersi z kurczaka na moim blogu znajdziecie już całkiem sporo. Na pewno będzie jeszcze więcej, ponieważ filety z kurczaka uwielbiam pod każdą postacią. Odstawiamy w chłodne miejsce na min. 2 godziny. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno 1/2 pora, mięso, 1/2 pora. Kurczak w porach przez długi czas cieszył się bardzo dużym powodzeniem. Mięso przekrawamy wzdłuż na dwie części tak, żeby powstały cztery porcje mięsa. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.