- Czas gotowania: 30 min
Składniki
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki pszennej
- pół szklanki oleju
- 3 duże jabłka
- 10 gag posiekanych orzechów
Przepis
Miksujemy jajka ze szklanką cukru.
Do naszej mieszanki dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąkę.
Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy następnie stopniowo dodajemy olej (cały czas miksując).
Jabłka obieramy oraz kroimy w dużą kostkę. Jabłka oraz posiekane orzechy dodajemy do naszego ciasta.
Całość delikatnie mieszamy za pomocą łyżki i wykładamy na blachę do pieczenia o wymiarach 24x28cm.
Ciasto pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.