Pascha kakaowa z bakaliami

Małgorzata
Ciasta
19.04.2017 15:00
Pascha kakaowa z bakaliami

Składniki 500 g tłustego białego sera 1/2 kostki miękkiego masła 1/3 szkl śmietany 30 % 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady kilka migdałów 3 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki rodzynek 1/3 szkl orzechów 1. Ser mielimy trzykrotnie przez maszynkę do mięsa. Na koniec dodajemy bakalie i pokrojoną w kostkę lub startą na tarce czekoladę. Przekładamy na talerz i dekorujemy bakaliami, migdałami, żelkami lub innymi słodkościami. 3. Całość przekładamy do odpowiedniej wielkości salaterki lub innego naczynia wyłożonego gazą. 2. Masę ucieramy dość długo aż podwoi swoją objętość. W tym roku przygotowałam kakaową z bakaliami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/04/18/pascha-kakaowa-z-bakaliami/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook