Składniki: 200 g makaronu chińskiego 100 g drobno pokrojonej kapusty pekińskiej 300 g piersi z kurczaka 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 15 g grzybów mun 1 marchewka 1 cebula 3 ząbki czosnku 200 ml bulionu drobiowego 2 łyżki sosu sojowego 4-5 łyżek sosu ostrygowego 3 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka mąki kukurydzianej Następnie do tego dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę, drobno pokrojony czosnek oraz marchewkę pokrojoną w kostkę. Smażony makaron po chińsku zachwycił mnie spora ilością świeżych warzyw, soczystym smakiem oraz łatwością przygotowania tak niesamowitego smaku. Po chwili smażenia dodajemy grzyby mun, 2 łyżki sosu sojowego, sos ostrygowy. Całość smażymy jeszcze przez ok. 3-5 minut, stale mieszając. Na patelni wok rozgrzewamy olej roślinny i smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka. Proponuje więc makaron po chińsku, z którego zawsze można przyrządzić coś pysznego. Następnie dodajemy pokrojone w paski papryki, drobno pokrojoną kapustę pekińską.