Zupa minestrone

Anna
Zupy
27.12.2016 17:01
Zupa minestrone

Składniki: 25 dag cukinii 25 dag fasolki szparagowej 1 puszka zielonego groszku 2 marchewki 1,5 l bulionu warzywnego 1 cebula 2 garście szpinaku 2 pomidory Sól, pieprz 2 ząbki czosnku Tarty parmezan Zupa podawana jest na różne sposoby: z drobnym makaronem, z ryżem, z grzankami lub jako przecierka warzywna. Zupa ta składa się głownie z cukinii, fasolki szparagowej, zielonego groszku, marchwi oraz szpinaku. Na samym końcu dodajemy szpinak i trzymamy na ogniu przez kilka minut. Zupa minestrone to warzywna zupa, która jest popularna w wielu rejonach Włoch. Pomidory musimy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Cukinię kroimy w plasterki, a marchewkę w słupki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/zupa-minestrone/