Ciasto francuskie ze szpinakiem – przekąski na Sylwestra

Agata
Przekąski
27.12.2016 12:50
Ciasto francuskie ze szpinakiem – przekąski na Sylwestra

Urok w tych ślimaczkach jest taki, że nawet jak je równiótko pokroimy i w inny sposób dopieścimy, to podczas pieczenia urosną jak będą chciały, niekoniecznie tak równo, jak zostały pokrojone ;) Dzisiejsze przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem też są dziecinnie proste do zrobienia. Drukuj Ciasto francuskie ze szpinakiem Składniki arkusz gotowego ciasta francuskiego mrożony szpinak w liściach (ok.200-300 g) kilka pomidorków koktajlowych kilka oliwek ½ (ok.60g) sera camembert mała cebulka 2 ząbki czosnku sól, pieprz oliwa Przygotowanie Szpinak rozmroź some cherry tomatoes some olives ½ (ok.60g) camembert cheese small onion 2 cloves of garlic salt, pepper olive oil Defrost the spinach and squeeze water out of the spinach. Peel onion and garlic, chop finely and fry in olive oil. Add the spinach and fry for a while. Z tym serem to jest niestety tak, że on ma swój urok w tych przekąskach jeśli są podane jeszcze gorące – wówczas ser się fajnie rozpływa. Wczoraj podzieliłam się z Wami szybkim i nieskomplikowanym przepisem na przekąski z ciasta francuskiego w formie uroczych ślimaczków. Jak oczywiście wsadziłam do wnętrza moich “sakiewek – nie wiem jak je nazwać ;) – szpinak, skoro to ciasto francuskie ze szpinakiem. Moje przekąski z ciasta francuskiego wypełnione są mrożonym szpinakiem w liściach. 3.5.3226 Spinach Puff Pastry with Cheese 1 ready rolled puff pastry frozen spinach leaves (ok.200-300 g) Dziś ciąg dalszy eksperymentów z ciastem francuskim, bo przecież warto zrobić przekąski na Sylwestra w większej ilości! Ciasto francuskie pokrój w większe kwadraty - ja pokroiłam w 8 kwadratów. Wielkość zależy od wielkości foremek do muffin jakie posiadasz - ciasto ma stworzyć wewnątrz foremek takie kubeczki, a jego kąty mają wystawać na wierzch. Inne przekąski z ciasta francuskiego na imprezę, które polecam to: Przepis o tyle fajny, że wiele robić przy nim nie trzeba, a wyjść zawsze wyjdzie, nawet jeśli nie mamy smykałki do gotowania. Do wnętrza foremek wyłożonych ciastem francuskim rozłóż szpinak, po połówce pomidorka koktajlowego, oliwce i kawałku sera. Tym razem ciasto francuskie ze szpinakiem i serem camembert. Składniki to oczywiście ciasto francuskie, a środek – to co nam się zamarzy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2016/12/ciasto-francuskie-ze-szpinakiem.html