Przepis na pasztet z pieczarkami Drukuj przepis Składniki 350 g piersi z kurczaka 250 g boczku 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 100 g cebuli 80 g bułki tartej 2 łyżki oleju 2 jajka pieprz i sól do smaku Jednak te w wersji na słodko są również całkiem niezłe – czy z konfiturą z figi czy żurawiną (jeżeli nie jedliście takiego połączenia, spróbujcie!). 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. (po około pół łyżeczki) łyżeczka vegety, najlepiej domowej szczypta gałki muszkatołowej 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego Przepis 1 Boczek kroimy. Jeżeli nie będziecie w stanie przejeść takiej porcji pasztetu, możecie kawałek śmiało zamrozić na później. 3 Kiedy pierś z kurczaka się podgotuje wkładamy do garnka pokrojone pieczarki. Szczególnie podane na pieczywie z chrzanem czy musztardą. 2 Kiedy boczek się lekko podgotuje dodajemy do niego pierś kurczaka.