Składniki: Ciasto kruche: - 3 szklanki mąki pszennej - 6 żółtek - 250 gramów margaryny - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 szklanki cukru - 2 płaskie łyżki cukru z wanilią - szczypta soli Masa serowa: - 1200 gramów jogurtu greckiego - 1 pełna po brzegi szklanka cukru - 6 białek - szczypta soli - 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - Przez pierwsze 30 minut po wyłączeniu piekarnika nie otwieramy drzwiczek, po upływie wyżej wymienionego czasu uchylamy je delikatnie i schładzamy ciasto przez 60 minut, następnie wyjmujemy je na blat. - Mniejszą część ciasta wyjmujemy z zamrażarki i na wierzch ścieramy je na dużych oczkach. - Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 50 minut, do zarumienienia ciasta na wierzchu. Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń - cukier puder do posypania Sposób wykonania: - Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrami i solą, dodajemy masło, siekamy drobno, wbijamy żółtka, zagniatamy kruche ciasto. Następnie do masy dodajemy osączone z zalewy i pokrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie, mieszamy łyżką.