ciasteczka z maszynki do mięsa

Magdalena
Desery
16.12.2016 5:26
ciasteczka z maszynki do mięsa

Składniki: - 250 g mąki - 3 żółtka ugotowane na twardo - 2 żółtka surowe - 150 g masła - 1/3 szklanki cukru pudru - szczypta soli - łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 szklanki twardej marmolady Surowe żółtka utrzeć z cukrem pudrem na biało. To jedne z moich ulubionych, zresztą moja rodzina bardzo lubi ciastka z marmoladą, dlatego często je piekę. Może nie wyglądają idealnie (miałam mały problem z maszynką) ale są tak delikatne, że rozpływają się w ustach i naprawdę warto je upiec. Żałuję, że zrobiłam z połowy porcji bo wszystkim poczęstowanym tak smakowały, że po dwóch godzinach zostało tylko kilka sztuk. Mąkę wymieszać z solą i proszkiem, przesiać i zagnieść z masłem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2015/03/ciastka-z-maszynki-do-miesa-z-marmolada0.html