Ryba po grecku z groszkiem

Wiesław
Boże Narodzenie
13.12.2016 17:31
Ryba po grecku z groszkiem

Smaczny filet rybny przykryty warzywami, który wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno 70 dag filetów z ryby morskiej np. dorsza 4 marchewki 1 pietruszka 1 seler 2 ząbki czosnku 2 cebule mała puszka groszku konserwowanego 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, sól olej do smażenia sok z cytryny kilka łyżek mąki i bułki tartej do panierki Marchewkę, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W między czasie kroimy filety rybne, skrapiamy je sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące, bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron. Całość dusimy na wolnym ogniu ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszamy i dodajemy odrobinę wody. Wszystko wrzucamy do rondla z rozgrzanym olejem oraz dodajemy przyprawy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2013/11/ryba-po-grecku-z-groszkiem.html