Roladki z boczkiem w cieście francuskim

Anna
Przekąski
07.12.2016 16:57
Roladki z boczkiem w cieście francuskim

Opis roladki z boczkiem w cieście francuskim: Roladki z boczkiem w cieście francuskim to ciasto francuskie z boczkiem i serem to ekspresowa, smaczna i prosta przekąska. Składniki: 1 ciasto francuskie Kilka plasterków żółtego sera Kilka plastrów boczku 1 jajko Pieprz, sól, ostra papryka, oregano Sposób przygotowania: Krążki układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i górę ponownie smarujemy jajkiem. Ciasto rozwijamy i pędzelkiem smarujemy jajkiem, aż po brzegi. Układamy plastry sera, ale tylko po te krótsze brzegi. Jeżeli używamy mrożonego ciasta francuskiego to wyciągamy je chwilę przez robieniem ślimaków, żeby zmiękło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/roladki-z-boczkiem-w-ciescie-francuskim/