Mięciutkie Nadziewane Pierniczki W Czekoladzie Z Instrukcją

Iwona
Ciasta
07.12.2016 19:06
Mięciutkie Nadziewane Pierniczki W Czekoladzie Z Instrukcją

Mięciutkie Nadziewane Pierniczki W Czekoladzie Z Instrukcją Po upieczeniu możemy je od razu zajadać bez czekania z zmiękną ;) Składniki na około 40-50 pierniczków: - 300 g mąki pszennej - 50 g mąki ziemniaczanej - 75 g masła - 75 g miodu - 75 g cukru pudru - 3 łyżki kwaśnej śmietany 18 % - 1 jajko - 1 łyżeczka sody - 2 łyżeczki przyprawy do piernika - 2 łyżeczki kakao - twarde powidła śliwkowe do nadziania Polewa czekoladowa: - 100 g deserowej czekolady lub mlecznej - 100 g śmietanki 30 % 1. 2. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce przez 1-2 h ( u mnie całą noc ) 3. Ciasto dzielimy sobie na pół i wałkujemy na grubość około 3 - 4 mm. Wycinamy szklanką kółka (ważne aby kółka były większe od naszych foremek).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2016/12/mieciutkie-nadziewane-pierniczki-w.html