Składniki: 3 mocno dojrzałe banany 2 małe jajka 1 i 3/4 szklanki mąki owsianej 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki kakao 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1/3 szklanki mleka (do rozrzedzenia ciasta) Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 º C. Chlebek wykonany jest z mąki owsianej dzięki czemu naprawdę można się nim najeść, jest też praktycznie beztłuszczowy i oczywiście słodzony samymi zdrowymi składnikami. Do jednej dodać 4 łyżki kakao, pozostałą łyżkę miodu i 2 łyżki oleju kokosowego, dobrze wymieszać. Wyłożyć keksówkę (u mnie silikonowa o wymiarach 24 x 10,5 cm) papierem do pieczenia i łyżką na zmianę nakładać raz jasne raz ciemne ciasto. Nie dość, że zdrowe, dietetyczne i przepyszne to jeszcze bardzo proste w przygotowaniu, a na talerzu też prezentuje się całkiem apetycznie. Dodać 3 łyżki miodu i wlać do miski z mąką. Dzisiaj na blogu jedno z moich ulubionych ciast.