Polecam również wersję na słodko czyli pierogi z jagodami Składniki: 300g mąki 1 jajko 125 ml gorącej wody 200 g mięsa mielonego 30 dag boczku 2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju sól, pieprz Opis pierogi z mięsem: Pierogi z mięsem – często zastanawiamy się co można zrobić z mięsa mielonego. Po ugotowaniu możemy je usmażyć jeszcze na patelni lub podawać na gorąco polane skwarkami i cebulką. Jeżeli znudzą nam się klopsy polecam zrobić pierogi z mięsem mielonym. Jednak najlepsze są ugotowane i następnie przysmażone na patelni z dodatkiem cebuli i boczku. Następnie smażymy ją na patelni, aż nam się zeszkli. Sposób przygotowania: Na początku musimy przygotować farsz do pierogów, ponieważ przed nadzianiem musi nam ostygnąć. Na środku zrobić zagłębienie i wlać gorącą wodę. Możemy podawać je na wiele sposobów.