Kotlety z kaszy i wędzonej ryby

Katarzyna
Obiad
06.12.2016 16:43
Kotlety z kaszy i wędzonej ryby

Składniki: Wykonanie: 1/3 szklanki kaszy gryczanej1/3 szklanki kaszy jęczmiennej1/3 szklanki kaszy jaglanej2 szklanki wody lub rosołu2 łyżki tłuszczu15 dag wędzonej ryby5 łyżek startego żółtego sera2 jajka1 łyżka posiekanej natki pietruszkiSól do smakupapryka ostra mielona do smakubułka tarta do panierkitłuszcz do smażeniaKaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu (lub na rosole). Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/12/kotlety-z-kaszy-i-wedzonej-ryby.html