Wilno. Rodzinna historia smaków - recenzja książki

Małgorzata
Desery
05.12.2016 13:56
Wilno. Rodzinna historia smaków - recenzja książki

Jeśli chcecie się dowiedzieć, jak buduje się mrowiska z chrustu, dlaczego przepisy kulinarne są cenniejsze niż alkohol i dlaczego na Wileńszczyźnie nie podaje się zupy na weselu - koniecznie przeczytajcie tę książkę. Książka napisana z dużą dozą humoru, od samego początku zaciekawia czytelnika - ja, która na Litwie nie byłam nigdy - już po kilku kartkach oznajmiłam rodzinie, że na następny długi weekend koniecznie musimy pojechać na wycieczkę do Wilna! No i dowiadujemy się, że Litwin się nie rodzi - on wykluwa się z cepelina ;) Przepisy okraszone są zdjęciami i ciekawostkami na ich temat. Kuchnia na Wileńszczyźnie stoi ziemniakiem i twarogiem - dlatego znajdujemy tu moc przepisów na cepeliny, bliny , ziemniaczane babki, twarogowe pączki, a także kołduny, kibiny, sałatki, śledzie i chrusty!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/12/wilno-rodzinna-historia-smakow-recenzja.html