Ekspresowy piernik z polewą czekoladową

Małgorzata
Boże Narodzenie
05.12.2016 13:53
Ekspresowy piernik z polewą czekoladową

SKŁADNIKI (przepis na keksówkę 30x14 cm) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej typu 450 1 szklanka cukru/ zamiennie ksylitol 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 3 jajka 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki przyprawy korzennej 1 łyżka cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka sody 200g powideł śliwkowych Polewa: 3 łyżki wrzącej wody 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 100g masła PRZYGOTOWANIE Dodajemy pokrojone w kawałki masło i rozpuszczamy na małym ogniu. Składniki ciasta miksujemy na gładką masę. Po pół godzinie przykrywamy folią wierzch, by za bardzo się nie zrumienił. Do rondelka wlewamy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Mieszamy energicznie na gładką masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/12/ekspresowy-piernik-z-polewa-czekoladowa.html
Moje Kuchenne Rewelacje

Moje Kuchenne Rewelacje

Małgorzata