Szybka zapiekanka ryżowa gyros

Martyna
Obiad
03.12.2016 21:55
Szybka zapiekanka ryżowa gyros

Składniki: – 400g piersi z kurczaka/piersi z indyka – 300g ryżu Basmati (3 woreczki) – 1 puszka fasoli białej (240g po odsączeniu) – 1/2 puszki kukurydzy (140g po odsączeniu) – 6 ogórków konserwowych – 50-100g sera mozzarella – 1 czerwona papryka – 1 czerwona cebula – 2 łyżki jogurtu naturalnego – 1 łyżka majonezu – 1-2 ząbki czosnku – curry, zioła prowansalskie, przyprawa gyros (ilość zależy od Waszych upodobań) Zawiera wszystko co lubię, czyli ryż Basmati, mięsko, warzywa i najlepszy z najlepszych – sos czosnkowy, a wszystko pod pierzynką z sera. Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w małe kawałeczki i obtaczamy w przyprawie gyros, odstawiamy do lodówki na 20 minut. Po pierwsze chciałabym zaprosić Was do wzięcia udziału w KONKURSIE, który znajdziecie w poprzednim poście, tutaj. Do wygrania są świetne, produkty firmy Fitokracja, a między innymi rewelacyjny izolat białka roślinnego i ekstrakty z ostropestu, czystka i zielonej kawy. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ryżu, następnie usmażone mięso i wszystkie warzywa. Tak przygotowany sos wykładamy na warzywa, następnie przykrywamy resztą ryżu i posypujemy serem. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/szybka-zapiekanka-ryzowa-gyros/