Tatar z wędzonego łososia

Przekąski
02.12.2016 10:36
Tatar z wędzonego łososia

Zapraszam Was także do innych przepisów na Boże Narodzenie: – zakwas na barszcz – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w kiszonych cytrynach – ciasteczka migdałowe – przepis na pierniczki – śledź marynowany w occie – śledź z konfiturą z cebuli – domowa przyprawa do piernika – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź pikantny z chilli – śledzie w oleju – kruche ciasteczka Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zestawienie 12 potraw na Wigilię wraz z kalendarzem przygotowań Przygotowanie: ok 15 minut Składniki: – ok 100 g wędzonego łososia na porcję – 8-10 czarnych oliwek – płaska łyżeczka wasabi – czarny pieprz – kiełki rzodkiewki – sok z limonki lub cytryny Przygotowanie: Do łososia dodajcie łyżeczkę wasabi, ok 1 łyżeczki na porcję soku z limonki lub cytryny i sporą szczyptę czarnego świeżo mielonego pieprzu. Na wierzch wyłóżcie pokrojone drobno oliwki, a na koniec kiełki. Wędzona ryba ma tą przewagę, że szczelne zamknięta jest świeża i nie trzeba jej kupować w dzień przygotowania. Szukacie pomysłu na smaczną przystawkę przed daniem głównym lub smaczną kolację?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/tatar-z-wedzonego-lososia/