Sałatka w tortilli to też fajny pomysł na przekąskę imprezową- super się prezentuje i możemy wykonać tyle porcji ile gości, wtedy nikomu nie zabraknie 😊 Składniki: ok. 300 g pstrąga łososiowego 1 op. miksu sałat 1/2 op sera feta ok. 8-10 szt. pomidorków koktajlowych ok. 10-12 szt. oliwek czarnych 1/2 granatu przyprawa do ryb sól, pieprz Sos: 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Dodatkowo: 4 tortille Wykonanie: Pstrąga myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 10 min. Ostatnią mam taką fazę na granaty, że dodaje je do każdej sałatki i nie tylko 😉 Sałatkę tę podałam trochę w inny sposób... Na sałatę układamy kawałki pstrąga, ćwiartki pomidorków, oliwki, ser feta i posypujemy ziarenkami granatu. Po tym czasie otwieramy folię i zostawiamy rybę w piekarniku jeszcze na 5 min. Oliwki kroimy na połówki, a ser feta w kostkę. Wszystkie składniki razem z sosem można także wymieszać i podać w tortilli.