Składniki: - 4 gruszki ( u mnie konferencja) - 750 ml białego wytrawnego wina - 1 laska cynamonu - 1 laska wanilii - 1 gwiazdka anyżu - 5 łyżek cukru trzcinowego - Ciasto: - 3 jajka - 80 g cukru - szczypta soli - 80 g margaryny lub masła - 180 g mąki pszennej - 70 g mąki kokosowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki jogurtu greckiego - 170 g marcepanu - 5 łyżek likieru kokosowego Gruszki obrać ze skórki pozostawiając ogonek. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika zostawić na około 10 minut następnie wyjąć ciasto z formy i ostudzić na metalowej kratce. Zagotować wino z cukrem i przyprawami, włożyć gruszki i na średnim ogniu gotować do miękkości. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Marcepan zetrzeć na tarce na dużych oczkach.