Składniki: - Biszkopt kakaowy: - 4 jajka - 4 łyżki cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka kakao - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - Krem budyniowy: - 450 ml mleka - 1 budyń waniliowy na 0,5 l b/c - 1 łyżka cukru z wanilią - 2 łyżki cukru - 250 g masła irlandzkiego Mlekoma - 1 łyżka cukru pudru - Krem śmietankowy: - 500 ml kremówki - 250 g mascarpone Mlekoma - 3 łyżki cukru pudru - Dodatkowo: - 4-5 bananów - wiórki marmurkowe Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Warstwy ciasta: Biszkopt, 1/4 kremu budyniowego, pokrojone w plasterki banany, reszta kremu budyniowego, krem śmietanowy i wiórki czekoladowe. Krem śmietankowy: Do zimnej kremówki dodać zimne mascarpone i miksować do momentu aż powstanie gęsty krem. Wylać na blachę 33*23 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem.