W międzyczasie gdy ziemniaki się gotują a cebula smaży, myję pieczarki a następnie przy użyciu robota kuchennego rozdrabniam je bardzo drobno (prawie na pastę) choć można dodać pieczarki drobno pokrojone np. w kostkę. W międzyczasie gdy ziemniaki się gotują a cebula smaży, myję pieczarki a następnie przy użyciu robota kuchennego rozdrabniam je bardzo drobno (prawie na pastę) choć można dodać pieczarki drobno pokrojone np. w kostkę. ( przepis ) naleśniki pieczarki 500-700 g cebule 4 średnie szt. ziemniaki 1 kg bułka tarta jajka 2 szt. sól i pieprz masło 1 łyżka Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie, gdy będą miękkie odlewam je, dodaję masło i je chwilkę ugniatam. Zanurzam w roztrzepanym jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Zanurzam w roztrzepanym jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie, gdy będą miękkie odlewam je, dodaję masło i je chwilkę ugniatam. Cebulę obieram, kroję w kostkę i smażę z dużą ilością pieprzu na złoty kolor. Cebulę obieram, kroję w kostkę i smażę z dużą ilością pieprzu na złoty kolor. Na górnej części naleśnika układam farsz, zawijam od górny a następnie boki i zwijam w rulon. Na górnej części naleśnika układam farsz, zawijam od górny a następnie boki i zwijam w rulon. Do dużej miski przeciskam przez praskę ziemniaki, dodaję pieczarki, cebulę, doprawiam solą i pieprzem i całość mieszam. Do dużej miski przeciskam przez praskę ziemniaki, dodaję pieczarki, cebulę, doprawiam solą i pieprzem i całość mieszam.