Polecam także: – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów – zupa krem z fenkuła – krem z papryki z tequilą – krem z pieczonej papryki – najbardziej klasyczny krem z pomidorów – góralska kwaśnica – krem z dyni z jabłkiem – krem brokułowy Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie krem z fenkuła Przygotowanie: ok 30 minut Składniki: – 1/2 fenkuła (zwanego koprem włoskim) – 1 por średniej wielkości – 1 spory ziemniak – 1 biała cebula – 1 jabłko – odrobina oliwy – 1 łyżeczka suszonego tymianku – 1 łyżeczka kurkumy – 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego – ok 800 ml domowego bulionu warzywnego lub drobiowego – sól, pieprz Przygotowanie: Zacznijcie od pokrojenia wszystkich składników. Fenkuł nie jest najbardziej znanym warzywem, wielu z Was rezygnuje z jego jedzenia przez bardzo wyraźny anyżkowy smak. Cebulę posiekajcie w piórka, fenkuła w drobne paseczki, pora przekrójcie na pół i posiekajcie w poprzek na ok 3-5 milimetrowe paseczki. Jabłko obierzcie, usuńcie gniazdo nasienne i pokrójcie w kosteczkę (to możecie wykonać w czasie gotowania się zupy aby jabłko nie ściemniało). Na koniec wrzućcie ziemniaka pokrojonego w kosteczkę i jabłko, oraz wszystkie przyprawy: nasiona kopry, kurkumę i tymianek.